Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Τη Δευτέρα οι βαθμοί των Πανελλαδικών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των περίπου 110.000 υποψηφίων που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, στόχος είναι οι βαθμολογίες να αναρτηθούν στα Λύκεια στην αρχή της επόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα τη Δευτέρα ή την Τρίτη, ώστε οι υποψήφιοι να έχουν το χρονικό περιθώριο να οριστικοποιήσουν τις επιλογές με τα τμήματα των πανεπιστημίων ή ΤΕΙ στα οποία επιθυμούν να εισαχθούν.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικά και φέτος των μηχανογραφικών δελτίων έχει ξεκινήσει από προχθές. Σε ό,τι αφορά τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, παράγοντες του υπουργείου Παιδείας εκτιμούν ότι τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν κατά το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Ειδικότερα, η διαδικασία της διόρθωσης των γραπτών των υποψηφίων προχωρεί με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να προχωρήσουν στον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών. Πάντως, τα τελευταία στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα για τις επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις ότι φέτος η πορεία των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ θα κινηθούν φέτος με διαφορετικές «ταχύτητες».
Εκπαιδευτικοί-αναλυτές εκτιμούν ότι οι βάσεις θα κινηθούν πτωτικά στις περιζήτητες πολυτεχνικές και ιατρικές σχολές και, αντίθετα, ανοδικά σε νομικές σχολές, αλλά και τμήματα ψυχολογίας και παραϊατρικά (π.χ. Μαιευτική, Λογοθεραπεία κ.ά.).
Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν οι βάσεις στις οικονομικές σχολές. Καθοριστικός παράγοντας για την πορεία των βάσεων είναι και οι επιλογές σχολών από τους υποψηφίους. Λόγω της οικονομικής κρίσης, περισσότεροι υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να επιλέξουν σχολές που βρίσκονται κοντά στο μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια: