Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Άνοδος των βάσεων εισαγωγής σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές

Άνοδο των βάσεων εισαγωγής σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές αλλά και σε αυτές του πρώτου επιστημονικού πεδίου (νομικές, φιλοσοφικές) προβλέπει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), μελετώντας τα αποτελέσματα από τα γραπτά των υποψηφίων στα μαθήματα κατεύθυνσης.
'Οσον αφορά τις σχολές του δεύτερου και του τετάρτου επιστημονικού πεδίου, στις οποίες θα διεκδικήσουν μία θέση οι μαθητές της θετικής και τεχνολογικής, εκεί η πτώση θα είναι αισθητή, αφού θα ξεπεράσει τουλάχιστον τα 300 μόρια. Ηπιότερη χαρακτηρίζεται η πτώση των βάσεων στο τρίτο επιστημονικό πεδίο. Παρότι δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, η ομοσπονδία εκτιμά ότι θα μειωθεί κατά 10 έως 30% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση, μια και οι σχολές αυτές εξακολουθούν να προσφέρουν σίγουρη και άμεση εργασιακή αποκατάσταση, αναμένεται να εκτοξεύσει τις βάσεις τους.
Ηδη, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει μια στροφή των υποψηφίων προς τα συγκεκριμένα επαγγέλματα, την ώρα που η ανεργία και ο κορεσμός έχουν πλήξει σχεδόν όλα τα υπόλοιπα. Ειδικά από πέρυσι αλλά ακόμα περισσότερο φέτος προβλέπεται σφαγή ανάμεσα στους υποψηφίους για μία θέση σε αυτές τις σχολές που οδηγούν σε επαγγέλματα τα οποία δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση. Στο πρώτο πεδίο τυχεροί αλλά και συνάμα άτυχοι αποδεικνύονται οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης, οι οποίοι μπορεί να διαγωνίστηκαν σε εύκολα θέματα, όμως ο μεγάλος αριθμός υψηλών βαθμολογιών αυξάνει τον ανταγωνισμό και κατά συνέπεια τις βάσεις. Η εικόνα που πλέον σχηματίζεται καθαρά είναι η ανοδική τάση στις σχολές του πρώτου επιστημονικού πεδίου, αφού εκτός όλων των άλλων παρατηρείται και ένας συνωστισμός των υποψηφίων σε συγκεκριμένες επιλογές. Αυτό οφείλεται στην αδιαφορία που δείχνουν τα παιδιά για τις παιδαγωγικές σχολές, οι οποίες πλέον δεν προσφέρουν αποκατάσταση στον δημόσιο τομέα λόγω των περιορισμένων έως και ανύπαρκτων προσλήψεων. Ως εκ τούτου, οι μαθητές στρέφουν την προσοχή τους στα νομικά και τα φιλοσοφικά.

πηγή:Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: